Bovenpad in Grobbendonk, Patrick en Mieke

Bovenpad in Grobbendonk, Patrick en Mieke
realisatieafbeelding 556 realisatieafbeelding 555 realisatieafbeelding 554 realisatieafbeelding 553

“Onze kinderen zijn het huis uit. We waren op zoek naar een rustige omgeving, naar groen, want we fietsen graag. En dat hebben we hier in Grobbendonk gevonden."

“Deze buurt is niet alleen kindvriendelijk, maar vooral mensvriendelijk”, vertellen Patrick De Maesschalk (60 jaar) en Mieke Van Looy (60 jaar). Het koppel met pensioen ruilde na 30 jaar wonen en werken in Merksem hun woning in tegen een nieuwbouwhuis aan Bovenpad in Grobbendonk van projectontwikkelaar Koren.

“Onze kinderen zijn het huis uit. We waren op zoek naar een rustige omgeving, naar groen, want we fietsen graag. En dat hebben we hier in Grobbendonk gevonden. Het woonerf ligt dichtbij de dorpskern, we kunnen alles makkelijk te voet of met de fiets doen, en da’s fijn. Ook het openbaar vervoer is niet veraf, met het treinstation van Bouwel en de snelbus in de buurt. Voor jonge mensen is de korte afstand tot de snelweg dan weer erg handig.”

Zomerbarbecue

In de verkeersluwe woonerven van Koren vinden zowel gezinnen met jonge kinderen als medioren en senioren een toffe thuis. “Elke dag komt hier een jongen voorbij op z’n fietsje”, zeggen Mieke en Patrick. “Elke dag zwaait hij ‘goeiedag’. Leuk, toch? De mix van verschillende leeftijden vinden we een mooie visie. Vorig jaar, toen wij hier nog niet woonden, hebben de eerste bewoners een zomerbarbecue georganiseerd. De volgende keer zijn we er zeker bij. Je praat met elkaar en dat schept een band.”

Handige berging, praktisch ingedeeld

“Wij hebben bewust voor de kleinste woning in het woonerf gekozen”, leggen Patrick en Mieke uit. Met een garage aan het huis, een ruime berging aan de keuken, 3 slaapkamers boven, een puntzolder en een tuin. “Da’s prima voor ons tweetjes. Heel handig is de berging. Die gebruiken we niet alleen als voorraadplaats, maar ook als uitbreiding van onze keuken. Een ideale plek voor onze diepvries”, knipoogt Mieke.

Elke woning heeft haar identiteit

Het woonerf vormt 1 uniform architecturaal geheel. Zo heeft elk huis grote raampartijen, een oprit met dezelfde steensoort, een zwarte omheining aan de tuinen en een toets van hout. “Tegelijk heeft elke woning een eigen identiteit”, vindt het koppel. “Met ruimte voor persoonlijke accenten. Als bewoners hebben wij veel inspraak gehad in de materiaalkeuze. En wat wij als groot pluspunt van Koren ervaren, is dat Koren met onderaannemers werkt die een persoonlijke aanpak hanteren. Zo konden we rekenen op begeleiding en ondersteuning. Altijd leuk dat je achteraf nog es kan nabellen voor vraag x of y.”

Ontdek het woonerf Bovenpad in Grobbendonk.