Viki en zoon Vince in de Korenbloem in Nijlen

Viki en zoon Vince in de Korenbloem in Nijlen
realisatieafbeelding 595 realisatieafbeelding 596 realisatieafbeelding 597 realisatieafbeelding 598

Viki Schoepen en zoontje Vince (8) wonen twee jaar in de Korenbloem in Nijlen. “We kunnen niet beter zitten: rustig gelegen, in een prachtig huis en in de perfecte omgeving voor kinderen.”

“Deze buurt is ideaal wanneer je kinderen hebt”, vindt Viki. “Korenvelden is een doodlopende straat, dus er passeren alleen auto’s van mensen die hier wonen. Vroeger hing Vince altijd aan mijn rokken, nu is hij soms een paar uur weg.” “Ik heb hier veel vriendjes gemaakt“, knikt Vince. “In de vakantie speel ik graag in de speeltuin en op het voetbalveld.

De verhuis naar woonproject Korenbloem van projectontwikkelaar Koren betekende een nieuwe start voor Viki. “Mijn moeder heeft me aangemoedigd om na mijn scheiding een huis te kopen. Het sleutel-op-de-deurconcept voelde onmiddellijk goed aan. Aan oudere huizen zijn toch altijd kosten verbonden en ik moest me geen zorgen maken over het vinden van goed gelegen grond en betrouwbare aannemers.”

Flexibele inrichting

Viki kocht haar huis met de sleutel op de deur, maar dat betekent niet dat ze geen inspraak had in het interieur. “In de woonkamer heb ik een muur laten bijzetten terwijl mijn buurman net een muur tussen de gang en de keuken heeft weggelaten. Boven zijn er drie slaapkamers en een badkamer. De ruime zolder heb ik ingericht als speelkamer voor Vince. Deuren, vloeren, de badkamer en de keuken heb ik ook allemaal zelf kunnen kiezen, echt een aanrader. Ik mocht heel flexibel gebruikmaken van het voorziene budget.”

Centraal en toch rustig gelegen

In de vakanties brengen de tientallen kinderen leven in de brouwerij, tijdens de schoolperiodes is de Korenbloem een oase van rust. “Ik kan met de fiets inkopen doen en zijn er heel veel scholen vlak in de buurt”, vertelt Viki. “Ik ga naar school aan de andere kant van Nijlen, vlak bij mijn oma”, zegt Vince. “Als ik er naartoe fiets, moet ik maar één drukke baan oversteken, voor de rest zijn het allemaal rustige wegen.”

“Één vrolijke bende”

Koren ontwikkelt woonprojecten met praktisch ingedeelde huizen waar mensen zich thuis kunnen voelen. Dat is perfect gelukt in de Korenvelden, vindt Viki. “Het is hier één vrolijke bende, iedereen kent iedereen. Voor het wijkfeest aan het einde van de zomer hadden we 82 inschrijvingen. We passen op elkaars kinderen en ik heb de telefoonnummers van alle mama’s zodat ik kan rondbellen wanneer Vince moet komen eten (lacht). Hoe langer ik hier woon, hoe zekerder ik ervan ben: ik kan niet beter zitten dan hier”, besluit Viki. Lees meer over het woonproject Korenbloem.

Ontdek andere woonprojecten van Koren.